Mladoletni Kranjčan hodil naokrog s puško na rami

Foto: PU Kranj Imitacija vojaškega orožja, odvzeta mladoletniku v Kranju.
Foto: PU Kranj Imitacija vojaškega orožja, odvzeta mladoletniku v Kranju.
Kranjski policisti so ta konec tedna mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske puške. Fanta s puško je opazila policijska patrulja, ko je z njo hodil na javnem kraju.
Oglej si celoten članek

Kot so v današnjem sporočilu za javnost navedli s Policijske uprave Kranj, je imel mladoletnik puško oprto na sebe, s cevjo obrnjeno proti tlom. Predmet je na videz identičen pravemu orožju, mladoletnik pa ga je pred policisti odložil in izročil takoj ob prvem pozivu.

Zakon o varstvu javnega reda in miru prepoveduje nošenje, razkazovanje ali uporabo takih in drugih različnih predmetov, ki ne spadajo v kategorijo orožja po Zakonu o orožju, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost.

Različne imitacije, airsotf orožje, plinske pištole ipd. so take vrste predmeti, ki so jih posamezniki že večkrat nosili na javnih krajih bodisi zaradi razkazovanja bodisi zaradi groženj drugim. Glede na to, da so ti predmeti zelo podobni pravemu orožju, so lahko v postopkih podani tudi zakonski pogoji za uporabo najhujših prisilnih sredstev policistov, ki so intervenirali. Zato so taka ravnanja prepovedana, opozarja policija.

O dogodku so kranjski policisti seznanili tudi mladoletnikove starše, airsoft puško pa so mu zasegli. Pristojnemu sodišču bodo predlagali odvzem predmeta. Globa za prekršek znaša 208,65 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:45 29. Marec 2021.

    Hvala bogu, da je bila puška, kaj bi šele bilo če bi nosil Karadžijo, poba vsaj ve, da je puškomitraljez …

  • 17:11 29. Marec 2021.

    Kako lahko nekaznovano paradira VADRA z orožjem po državi ? Zakaj njih ne kaznujete z 200€ ?

  • 14:44 29. Marec 2021.

    Pri as mularija cele dneve skače s puškai po vasi ko se igrajo lopove in policaje. Za razliko od tistih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.