Gorenjska
1650 ogledov

Mladoletni Kranjčan hodil naokrog s puško na rami

Airsoft puška, zasežena v Kranju PU Kranj Imitacija vojaškega orožja, odvzeta mladoletniku v Kranju.
Kranjski policisti so ta konec tedna mladoletniku zasegli imitacijo vojaške avtomatske puške. Fanta s puško je opazila policijska patrulja, ko je z njo hodil na javnem kraju.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost navedli s Policijske uprave Kranj, je imel mladoletnik puško oprto na sebe, s cevjo obrnjeno proti tlom. Predmet je na videz identičen pravemu orožju, mladoletnik pa ga je pred policisti odložil in izročil takoj ob prvem pozivu.

Zakon o varstvu javnega reda in miru prepoveduje nošenje, razkazovanje ali uporabo takih in drugih različnih predmetov, ki ne spadajo v kategorijo orožja po Zakonu o orožju, vendar pa se z njimi lahko povzroči vznemirjenje ali ogroženost.

Različne imitacije, airsotf orožje, plinske pištole ipd. so take vrste predmeti, ki so jih posamezniki že večkrat nosili na javnih krajih bodisi zaradi razkazovanja bodisi zaradi groženj drugim. Glede na to, da so ti predmeti zelo podobni pravemu orožju, so lahko v postopkih podani tudi zakonski pogoji za uporabo najhujših prisilnih sredstev policistov, ki so intervenirali. Zato so taka ravnanja prepovedana, opozarja policija.

O dogodku so kranjski policisti seznanili tudi mladoletnikove starše, airsoft puško pa so mu zasegli. Pristojnemu sodišču bodo predlagali odvzem predmeta. Globa za prekršek znaša 208,65 evra.

Komentarjev 4
  • Dusan21 18:45 29.marec 2021.

    Hvala bogu, da je bila puška, kaj bi šele bilo če bi nosil Karadžijo, poba vsaj ve, da je puškomitraljez lažji od zavaljenega pujska

  • Avatar Leon
    Leon 17:11 29.marec 2021.

    Kako lahko nekaznovano paradira VADRA z orožjem po državi ? Zakaj njih ne kaznujete z 200€ ?

  • Skipi 14:44 29.marec 2021.

    Pri as mularija cele dneve skače s puškai po vasi ko se igrajo lopove in policaje. Za razliko od tistih izpred 40 let ko smo se mi igrali in jih delali iz lesa so te vse imitacije pravih. Pa ne ...prikaži več vznemirjajo nobenega, mogoče bi edino policiste če bi e pipeljali po vasi.