Kranj podira rekorde

Foto: Peter Šalamon
Foto: Peter Šalamon
V zadnjih dneh se koronavirus hitro širi tudi v Mestni občini Kranj. Vsak dan je potrjenih več primerov, samo zadnji dan je Kranj po številu novookuženih na drugem mestu. To skrbi tudi občinsko upravo.
Oglej si celoten članek

V zadnjih tednih se koronavirus v naši državi hitro širi. Samo v torek so potrdili rekordno število okuženih, ob čemer je treba poudariti, da so opravili tudi največ testov do sedaj. Med občinami, kjer v zadnjih dneh beležijo največ novo okuženih, je tudi Mestna občina Kranj. V zadnjem dnevu so tako testi potrdili 15 okužb, kar je drugo največje število med slovenskimi občinami. Trenutno je v Kranju po podatkih aktivno okuženih 82 ljudi, več jih imajo samo še v mestnih občinah Ljubljana in Maribor. Na okužbe niso imuni niti v šolah. Po naših informaacijah je tako do okužbe prišlo tudi na Gimnaziji Kranj. V Domu upokojencev Kranj so že sprejeli ukrep prepovedi obiskov, k sreči pa do sedaj še niso zaznali primera okužbe ne med stanovalci ne med zaposlenimi.

Občina razmišlja o ukrepanju

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa v Kranju so zaskrbljeni tudi na Mestni občini Kranj. "Občina nima direktnih pristojnosti. Mi vemo, da smo na tretjem mestu v Sloveniji že praktično 10 dni. Kar se tiče kontrole nošenja mask, razkuževanja, je naša pristojnost samo v občinski stavbi, kjer smo vzpostavili protokole v skladu z NIJZ. Kar pa imam informacij s terena, država nadzira upoštevanje odrejenih ukrepov in sankcionira tudi v Kranju," je poudaril poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Kranj Sašo Govekar. Glede dodatnih ukrepov na ravni občine pa pravi: "Razmišljamo v tej smeri, kot smo v prvem valu. Župan ima te pravice, da poleg sklepov vlade lahko določene stvari zaostri. V tem kontekstu je potrebno imeti neko rdečo nit z ustreznim ministrstvom oziroma izpostavo NIJZ. Zdaj smo na oranžnem seznamu, kot je povedal vladni govorec, pa pričakujem, da bodo v bližnji prihodnosti sprejeti dodatni ukrepi, med drugim tudi zaprtje športnih objektov in fitnesov, kjer se občani rekreirajo v popoldanskem času. Mi bomo sledili vsem vladnim sklepom."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.