Gorenjska
550 ogledov

Kranj podira rekorde

Peter Šalamon
V zadnjih dneh se koronavirus hitro širi tudi v Mestni občini Kranj. Vsak dan je potrjenih več primerov, samo zadnji dan je Kranj po številu novookuženih na drugem mestu. To skrbi tudi občinsko upravo.

V zadnjih tednih se koronavirus v naši državi hitro širi. Samo v torek so potrdili rekordno število okuženih, ob čemer je treba poudariti, da so opravili tudi največ testov do sedaj. Med občinami, kjer v zadnjih dneh beležijo največ novo okuženih, je tudi Mestna občina Kranj. V zadnjem dnevu so tako testi potrdili 15 okužb, kar je drugo največje število med slovenskimi občinami. Trenutno je v Kranju po podatkih aktivno okuženih 82 ljudi, več jih imajo samo še v mestnih občinah Ljubljana in Maribor. Na okužbe niso imuni niti v šolah. Po naših informaacijah je tako do okužbe prišlo tudi na Gimnaziji Kranj. V Domu upokojencev Kranj so že sprejeli ukrep prepovedi obiskov, k sreči pa do sedaj še niso zaznali primera okužbe ne med stanovalci ne med zaposlenimi.

Občina razmišlja o ukrepanju

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa v Kranju so zaskrbljeni tudi na Mestni občini Kranj. "Občina nima direktnih pristojnosti. Mi vemo, da smo na tretjem mestu v Sloveniji že praktično 10 dni. Kar se tiče kontrole nošenja mask, razkuževanja, je naša pristojnost samo v občinski stavbi, kjer smo vzpostavili protokole v skladu z NIJZ. Kar pa imam informacij s terena, država nadzira upoštevanje odrejenih ukrepov in sankcionira tudi v Kranju," je poudaril poveljnik Civilne zaščite Mestne občine Kranj Sašo Govekar. Glede dodatnih ukrepov na ravni občine pa pravi: "Razmišljamo v tej smeri, kot smo v prvem valu. Župan ima te pravice, da poleg sklepov vlade lahko določene stvari zaostri. V tem kontekstu je potrebno imeti neko rdečo nit z ustreznim ministrstvom oziroma izpostavo NIJZ. Zdaj smo na oranžnem seznamu, kot je povedal vladni govorec, pa pričakujem, da bodo v bližnji prihodnosti sprejeti dodatni ukrepi, med drugim tudi zaprtje športnih objektov in fitnesov, kjer se občani rekreirajo v popoldanskem času. Mi bomo sledili vsem vladnim sklepom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.