Gorenjska
307 ogledov

Dom upokojencev Kranj zapira svoja vrata

Dom upokojencev Kranj
V Kranju se epidemiološka slika glede okužb z novim koronavirusom v zadnjih dneh precej poslabšuje. V Domu upokojencev Kranj so se tako na podlagi priporočil kranjskega NIJZ odločili, da zaprejo svoja vrata za obiskovalce.

V Kranju je iz dneva v dan več okuženih z novim koronaviruso. Samo v torek so potrdili 9 okužb, v ponedeljek jih je bilo 5, včeraj pa 3. Skupno so tako ta teden potrdili 17 novih okužb, trenutno pa jih je v kranjski mestni občini 51 aktivnih. Na podlagi teh podatkov in priporočil kranjskega NIJZ so z današnjim dnem za vse obiskovalce do nadaljnjega zaprli Dom upokojencev Kranj. "Seveda pa nudimo vse informacije o počutju naših stanovalcev po telefonu ali elektronski pošti. Svojce prosimo za razumevanje in podporo, saj je ta odločitev namenjena predvsem varovanju zdravja naših stanovalcev," poudarja direktorica kranjskega Doma upokojencev Nadja Gantar in dodaja: "Ko bo epidemiološka slika zopet ugodnejša, bomo dom ponovno odprli. Naši obiskovalci bodo o vseh teh stvareh sproti obveščeni tudi na naši spletni strani." Že z jutrišnim dnem se lahko svojci naročijo tudi za videoklic s svojim sorodnikom, prav tako jim lahko prinesejo priboljške ali pisma, ki jih bodo zaposleni predali stanovalcem.

V kranjskem  Domu upokojencev imajo sicer 214 stanovalcev, 120 zaposlenih in 25 negovalk na domu. Do sedaj k sreči še niso zaznali nobene okužbe z novim koronavirusom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice