Zdravje
1307 ogledov

Krivulja se še naprej strmo vzpenja

covid stanje slovenija zajem zaslona
Število aktivnih primerov v državi je trenutno 1807.

V Sloveniji je bilo v sredo potrjenih 175 primerov okužb z virusom SARS-CoV-2, ob opravljenih 2899 testih. Delež pozitivnih testov tako znaša 6,04 %, kar je za malenkost več kot včeraj (5,99 %). 

Okužbe so bile potrjene v vseh starostnih skupinah z izjemo najmlajših, starih do 4 let. Največ potrjenih okužb je bilo v sredo v starostni skupini od 35 do 44 let, in sicer 41. Le dve okužbi manj sta bili potrjeni med starimi od 45 do 54 let. Več kot dvajset okužb je bilo v starostni skupini od 25 do 34 let (29) in v starostni skupini od 55 do 64 let (21). Petnajst okužb so potrdili med mlajšimi, starimi od 15 do 24 let, dvanajst pa med starimi od 65 do 74 let. Manj kot deset primerov so potrdili pri otrocih, starih med 5 in 14 let (5), pri osebah starih med 75 in 84 let (5) ter starejših nad 85 let (8). 

covid-19 UKC Jožef Stefan Zdravje Slabe novice: To kaže projekcija širjenja covida-19 v Sloveniji

Krivulja, ki prikazuje stanje covida-19 v Sloveniji, se strmo vzpenja. Kako strm je ta vzpon, je lepo vidno, če na spodnjem prikazu izberemo časovno obdobje od pojava prvih okužb pri nas, torej od začetka marca. Iz grafa je razvidno, da se nahajamo v obdobju, ko imamo največ aktivnih okužb od prvega potrjenega primera v državi.

 

Okužbe še vedno zelo razpršene

Po številu okužb je na prvem mestu osrednjeslovenska regija (603), ki ji sledita podravska (280) in savinjska (248). Več kot sto aktivnih primerov je še na Gorenjskem (177) in Koroškem (139). Tri regije z najmanj aktivnimi primeri so Posavska (26), Obalno-kraška (28) in Goriška (38). 

Največ novih okužb so odkrili v Ljubljani (20), kjer je število aktivnih primerov trenutno 352. Enajst okužb je bilo potrjenih v Kamniku, sedem v Mariboru in Domžalah, po šest v Celju, Ptuju in Murski Soboti. Pet novih okužb imajo v Zagorju ob Savi, po štiri pa v občinah Grosuplje, Jesenice, Novo mesto, Žalec in Šentjernej. 

V petih občinah so potrdili po 3 nove okužbe, in sicer v Kranju, Škofji Loki, Sevnici, Hoče - Slivnici in Prevalje. O dveh novih primerih poročajo iz občin Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Litija, zreče, Ravne na Koroškem, Radovljica, Brezovica, Mežica, Rogaška Slatina, Duplek, Ig, Tolmin, Oplotnica, Gorišnica, Šmartno pri Litiji, Dolenjske Toplice in dva iz tujine. 

Poleg že naštetih so okužbo potrdili tudi v Šentjurju, Slovenj Gradcu, Postojni, Velenju, Lendavi, Vrniki, Hrastniku, Šmarju pri Jelšah, Lenartu, Tržiču, Ajdovščini, Hajdini, Trebnjem, Bohinju, Brežicah, Mengšu, Pesnici, Staršah, Trzinu, Cerknici, Ivančni Gorici, Komendi, Ormožu, Selnici ob Dravi, Beltincih, Komnu, Miklavžu na Dravksme polju, Moravskih Toplicah, Mozirju, Cankovi, Cirkulanah, Črenšovcih, Kungoti, Rogašovcih, Sežani, Šmartnem ob Paki, Žireh in Žirovnici. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.