Zdravje
11019 ogledov

Zdaj uradno: Včeraj nova rekordna številka okužb

covid-19 UKC UKC LJ
V Sloveniji je bilo včeraj potrjenih 356 doddatnih okužb z novim koronavirusom.

Včeraj je bilo z novim koronavirusom pri nas dodatno okuženih 356 ljudi, je razvidno iz podatkov covid-19 sledilnika. Aktivnih primerov v državi je 2426, hospitaliziranih je 122 ljudi, od tega jih je 22 v intenzivni enoti. 

Včeraj pri nas niso zabeležili dodatnega smrtnega primera zaradi covida-19. 

Opravili so 3998 testiranj, delež pozitivnih je 8,9-odstoten, kar predstavlja največji delež pozitivnih med testiranimi doslej. V bolnišnicah zdravijo 122 bolnikov, kar je prav tako največ doslej.

Sicer pa so okužbo v torek potrdili v več kot sto občinah. Največ, 60 okužb, so v torek potrdili v Mestni občini Ljubljana, sledijo Kranj s 15 okužbami, Maribor 13, Novo mesto 11 in Velenje 10. V občini Kamnik imajo devet novih okužb, Domžale, Jesenice, Grosuplje, Šentjernej po osem. Radovljica sedem, Slovenske Konjice, Trbovlje, Zagorje ob Savi, Ilirska Bistrica, Krško, Ilirska Bistrica šest. V Občini Ptuj so potrdili pet novih okužb, Hoče Slivnica, Murska Sobota, Litija, Slovenj Gradec, Ig, Postojna, Dobrova-Polhov Gradec štiri, Škofljica, Tolmin, Medvode, Šmarje pri Jelšah, Moravče, Koper, Vojnik, Loška dolina pa po tri. V preostalih občinah, kjer so potrdili okužbe, so potrdili po dve ali eno novo okužbo. 

Največ novih okužb in to kar 80, so potrdili pri osebah, starih od 45 do 54 let. Med starimi od 35 do 44 so potrdili 70 okužb in 61 pri osebah starih od 25 do 34 let. Med osebami v starostni skupini od 15 do 24 let so jih potrdili 33 in 37 med osebami od 55 do 64 let. Pri starejših več kot 64 let so skupno potrdili 40 okužb, 11 pri mladoletnikih, starih od pet do 14 let in dve pri najmlajših, starih do štiri leta,  kažejo podatki portala Sledilnika za covid-19.

Če bo šlo tako naprej, kmalu v rdečem polju ukrepov

"Zdaj lahko rečem, da bo jutri postavljen nov rekord in da bo rekord močno presežen," je sinoči dve uri pred polnočjo v oddaji TV Slovenija Odmevi dejal vladni govorec Jelko Kacin.  Napovedal je torej, da bodo današnji rezultati testiranj na okužbo s covid-19 presegli vse dnevne številke doslej. Dosedaj smo največ okužb v enem dnevu v naši državi imeli prejšnji četrtek, 239. 

Nekateri novi ukrepo so stopili v veljavo že danes. Tako je treba poskrbeti za namestitev razpršilnikov za razkuževanje rok v vseh večstanovanjskih stavbah. Že danes pa naj bi po napovedih Janše vlada sprejela vrsto dodatnih ukrepov, ki bodo med drugim dovolili strežbo v lokalih le še mizami in mejili število oseb v zaprtih javnih prostroih glede na velikost prosotra, denimo v trgovinah in na bankah. Prav tako bo predvidoma začel veljati ukrep, ki bo prepovedoval zbiranje ljudi na več kot deset oseb z nekaterimi izjemami, ne bodo dovoljene več niti zakuske. 

Šola in covid Slovenija Janša povedal, kdaj bomo zaprli šole in vrtce ter omejili gibanje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Silva Drevensek 13:16 07.oktober 2020.

    v Ljubljani še premalo okuženih,treba bo še vsaki petek kolesariti

  • Ender3 11:57 07.oktober 2020.

    Samo s takimi ukrepi ne bo rezultatov. Dokler ne bo kakih proaktivnih ukrepov, bo stroka dokazovala svojo inferiornost in nesposobnost. S testiranji, projekcijami in številkami se ne da reševat krize.

  • Solton 11:56 07.oktober 2020.

    kaj se čaka z zapiranjem gostinskih lokalov?...takoj je treba vse zapret, ravno v lokalih se okužbe najbolj širijo, nekateri so popolnoma neodgovorni...

Sorodne novice