Zdravje
1962 ogledov

Virus vdrl v bolnišnico, zaprli tri oddelke

bolnišnica Jesenice Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Prekinili so z izvajanjem vseh nenujnih posegov.

V jeseniški bolnišnici so okužbo z novim koronavirusom odkrili pri 19 zaposlenih, ki so v bolniškem staležu. Poleg njih je šest zaposlenih v karanteni, trije pa v izolaciji. Zaradi izpada kadra so zaprli tri oddelke bolnišnice in prekinili z izvajanjem vseh nenujnih posegov, so sporočili s Splošne bolnišnice Jesenice. Tudi v Mariboru in Ljubljani je stanje zaskrbljujoče.

Matjaž Vogrin, strokovni direktor UKC Maribor COVID-19 V SLO Zdravje Slabi podatki iz obeh kliničnih centrov, v Mariboru novi ukrepi

Zaprli so oddelek abdominalne kirurgije, oddelek poškodbene kirurgije in gastroenterološki oddelek. Zaradi kadrovskega manjka težko pokrivajo tudi dejavnost dialize. Specialistične ambulante zaenkrat delajo nemoteno z izjemo nevrološke in ultrazvočne ambulante, ki delujeta v zmanjšanem obsegu, so sporočili.

Ob izvajanju energetske in požarne sanacije jim nove omejitve predstavljajo dodatne prostorske težave, zato brez možnosti premeščanja pacientov, pozitivnih na novi koronavirus, v bolnišnice z oddelki za bolnike s covidom-19 ne bi zmogli.

Danes smo sicer v Sloveniji zabeležili 75 novih okužb s covidom-19

dezurni@zurnal24.si

Tatjana Lejko Zupanc Covid-19 Slovenija Lejko Zupanc s slabimi novicami o okužbah pri nas
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.