Svet
379 ogledov

Von der Leynova v samoizolaciji

Ursula von der Leyen Epa
Test je bil danes negativen, a bo do torka preventivno ostala v samoizolaciji. V samoizolacijo je danes šla tudi evropska komisarka za inovacije.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes sporočila, da je v samoizolaciji. Pretekli torek je bila namreč na dogodku, ki se ga je udeležila tudi oseba, okužena z novim koronavirusom. Sama je bila v četrtek negativna na testiranju, prav tako je negativen izvid dobila danes.

"Obvestili so me, da sem bila pretekli torek na dogodku, ki se ga je udeležila oseba, ki je bila včeraj pozitivna na novi koronavirus. V skladu z veljavnimi pravili bom do jutri zjutraj v samoizolaciji," je von der Leynova sporočila danes prek Twitterja. Dodala je, da je bila v četrtek negativna na testiranju na koronavirus, danes pa je imela še eno testiranje. Tudi na tem je bila negativna.

Kljub dvema negativnima izidoma bo predsednica Evropske komisije do torka preventivno ostala v samoizolaciji.

V samoizolacijo je danes šla tudi evropska komisarka za inovacije Mariya Gabriel, potem ko so okužbo potrdili pri članu njene ekipe. "Počutim se dobro in nimam simptomov. Imejte dober teden, ostanite varni," je tvitnila komisarka.

Doslej je bilo v samoizolaciji zaradi stika z okuženo osebo tudi že več drugih članov Evropske komisije. Med drugim izvršna podpredsednika Frans Timmermans in Valdis Dombrovskis ter komisarka za zdravje Stella Kiriakides.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.