Gorenjska
171 ogledov

Na Golniku se covid oddelek hitro polni

Klinika Golnik Saša Despot Klinika Golnik - Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo. Na današnji dan, 29. oktober 2021, tu zdravijo 31 bolnikov s covidom-19, od teh jih šest potrebuje intenzivno nego.
Na covid oddelku Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik trenutno zdravijo devet bolnikov, štirje od njih so na intenzivni negi.

Covid oddelek na Golniku so zaprli v maju, vnovič pa so ga odprli pred enim mesecem, natančneje 3. septembra, ko so pripeljali dva bolnika s covidom-19 iz Maribora.

Da bi zagotovili nemoteno oskrbo bolnikov na drugih bolniških oddelkih in ambulantah, lahko na covid oddelku sprejmejo 10 bolnikov, na intenzivnem pa šest, so nam danes pojasnili iz bolnišnice.

Med epidemijo koronavirusa spomladi so imeli na Golniku hospitaliziranih 58 bolnikov, a žal tudi 11 smrti. Umrli so bili v povprečju stari več kot 80 let. Med ozdravljenimi pa sta bili dve 95-letni bolnici. Povprečna ležalna doba bolnikov s covidom je bila v spomladanskem valu 13 dni, na intenzivnem oddelku pa 18 dni.

Razen izjem prepovedani obiski

Obiski so v bolnišnici na Golniku do preklica prepovedani, razen za obiske umirajočih in tistih bolnikov, ki ležijo dlje od tedna dni. Omenjene bolnike lahko dnevno obišče po en zdrav obiskovalec z zaščitno masko med 14. in 15. uro za največ 30 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.