Kranj: ukinili ambulanto za neopredeljene

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Z majem 2023 so v Zdravstvenem domu Kranj ukinili ambulanto za neopredeljene, kajti v tem tednu v tem zdravstvenem domu odpirajo novo ambulanto družinske medicine, so danes sporočili iz službe za stike z javnostmi pri Osnovnem zdravstvu Gorenjske.
Oglej si celoten članek

Ambulanta za neopredeljene oziroma zavarovane osebe, ki si ne morejo izbrati osebnega zdravnika, je v kranjskem zdravstvenem domu delovala manj kot tri mesece, od 14. februarja 2023 naprej.

V marcu in aprilu je bila organizirana tri dni v tednu po tri ure, in sicer glede na povpraševanje po storitvah tega posebnega vladnega programa. V tem času sta v okviru Osnovnega zdravstva Gorenjske še vedno vpisovali paciente tudi dve družinski zdravnici v sosednjem zdravstvenem domu, Zdravstvenem domu Škofja Loka.

"Ker v tem tednu v Zdravstvenem domu Kranj odpiramo novo ambulanto družinske medicine zdravnice Gaje Leban, dr. med., spec. druž. med., je ambulanta za neopredeljene osebe z majem 2023 v Zdravstvenem domu Kranj ukinjena. Opredeljenim zavarovancem na ambulanto za neopredeljene osebe bomo ponudili registracijo k novi zdravnici v Zdravstvenem domu Kranj.

Nova ambulanta bo sprejela tudi vse paciente, ki so v Zdravstvenem domu Kranj že imeli izbranega osebnega zdravnika ali osebnega pediatra, in so ga izgubili zaradi upokojitve ali odhoda zdravnika. Zavarovane osebe lahko izberejo osebnega zdravnika tudi pri drugih zdravnikih v Osnovenem zdravstvu Gorenjske, ki še opredeljujejo nove paciente," so razložili iz OZG Gorenjska.

ZDRAVSTVO Tudi v Kranju ambulanta za vse, ki nimajo zdravnika ZDRAVSTVO Doslej le 30 "neopredeljenih" iskalo pomoč

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.