Gorenjska
1096 ogledov

Kranj: ukinili ambulanto za neopredeljene

Zdravnik zdravniški pregled pri zdravniku Profimedia Fotografija je simbolična.
Z majem 2023 so v Zdravstvenem domu Kranj ukinili ambulanto za neopredeljene, kajti v tem tednu v tem zdravstvenem domu odpirajo novo ambulanto družinske medicine, so danes sporočili iz službe za stike z javnostmi pri Osnovnem zdravstvu Gorenjske.

Ambulanta za neopredeljene oziroma zavarovane osebe, ki si ne morejo izbrati osebnega zdravnika, je v kranjskem zdravstvenem domu delovala manj kot tri mesece, od 14. februarja 2023 naprej.

V marcu in aprilu je bila organizirana tri dni v tednu po tri ure, in sicer glede na povpraševanje po storitvah tega posebnega vladnega programa. V tem času sta v okviru Osnovnega zdravstva Gorenjske še vedno vpisovali paciente tudi dve družinski zdravnici v sosednjem zdravstvenem domu, Zdravstvenem domu Škofja Loka.

"Ker v tem tednu v Zdravstvenem domu Kranj odpiramo novo ambulanto družinske medicine zdravnice Gaje Leban, dr. med., spec. druž. med., je ambulanta za neopredeljene osebe z majem 2023 v Zdravstvenem domu Kranj ukinjena. Opredeljenim zavarovancem na ambulanto za neopredeljene osebe bomo ponudili registracijo k novi zdravnici v Zdravstvenem domu Kranj.

Nova ambulanta bo sprejela tudi vse paciente, ki so v Zdravstvenem domu Kranj že imeli izbranega osebnega zdravnika ali osebnega pediatra, in so ga izgubili zaradi upokojitve ali odhoda zdravnika. Zavarovane osebe lahko izberejo osebnega zdravnika tudi pri drugih zdravnikih v Osnovenem zdravstvu Gorenjske, ki še opredeljujejo nove paciente," so razložili iz OZG Gorenjska.

Zdravnik in telefon ZDRAVSTVO Gorenjska Tudi v Kranju ambulanta za vse, ki nimajo zdravnika zdravnik, halja ZDRAVSTVO Gorenjska Doslej le 30 "neopredeljenih" iskalo pomoč

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.