Kranjsko občino krasijo risbe in grafike

V Galeriji Mestne občine Kranj je na ogled razstava likovnih del iz stalne zbirke Galerije Prešernovih nagrajencev Kranj.
Oglej si celoten članek

Tokrat predstavljajo izbor ustvarjanja na papirju – risbe in grafike. Avtorji so Jože Ciuha, Adriana Maraž, Živko Marušič, Stane Jagodič, Avgust Černigoj, Karel Zelenko, Klavdij Palčič in Bine Rogelj. Večina razstavljavcev se je v Kranju že predstavljala na samostojnih razstavah v Galeriji Prešernovih nagrajencev.

Izbor del utrjuje ugotovitev dr. Nadje Zgonik, profesorice umetnostne zgodovine, kuratorke in umetnostne kritičarke, o pomembnosti zbirke, ki predstavlja prerez slovenskega likovnega ustvarjanja 20. in 21. stoletja. Zbirke v taki obliki ne bi bilo, če ne bi bilo umetnikov, ki so bili in so še v stalno zbirko pripravljeni pokloniti svoja dela. Razstava bo v času uradnih ur občine na ogled do 15. septembra. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.