Gorenjska
165 ogledov

Kranjsko občino krasijo risbe in grafike

V Galeriji Mestne občine Kranj je na ogled razstava likovnih del iz stalne zbirke Galerije Prešernovih nagrajencev Kranj.

Tokrat predstavljajo izbor ustvarjanja na papirju – risbe in grafike. Avtorji so Jože Ciuha, Adriana Maraž, Živko Marušič, Stane Jagodič, Avgust Černigoj, Karel Zelenko, Klavdij Palčič in Bine Rogelj. Večina razstavljavcev se je v Kranju že predstavljala na samostojnih razstavah v Galeriji Prešernovih nagrajencev.

 | Avtor:

Izbor del utrjuje ugotovitev dr. Nadje Zgonik, profesorice umetnostne zgodovine, kuratorke in umetnostne kritičarke, o pomembnosti zbirke, ki predstavlja prerez slovenskega likovnega ustvarjanja 20. in 21. stoletja. Zbirke v taki obliki ne bi bilo, če ne bi bilo umetnikov, ki so bili in so še v stalno zbirko pripravljeni pokloniti svoja dela. Razstava bo v času uradnih ur občine na ogled do 15. septembra. 

 | Avtor:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.