KRsKOLESOM tudi pozimi

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Sistem KRsKOLESOM bo v letošnji sezoni prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju. Bodo pa v tem hladnem obdobju na voljo zgolj navadna kolesa. S tem želi Mestna občina Kranj še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in ljudi spodbujati k večji uporabi nizkoogljičnega transporta in javnega prevoza.
Oglej si celoten članek

Vožnja s kolesom je dobra rešitev tudi v času epidemije, ko javnega prevoza ni. Možnost okužbe pri uporabi sistema – ob doslednem razkuževanju rok pred in po uporabi kolesa – je sicer že na splošno precej manjša kot pri ostalih vrstah javnega prevoza, poleg tega kolesa in aparate redno razkužujejo. Bodo pa v tem tednu na varno pospravili vsa električna kolesa, saj baterija ne zdrži temperatur pod 0 stopinj Celzija, tako da vožnja z e-kolesi v tem obdobju ne bo možna.

 

V zimskem času pa ne bo deloval sistem Gorenjska.bike. Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM v Mestni občini Kranj se je namreč v ta sistem letos povezal s še štirimi gorenjskimi občinami  - Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič. Tako je bila s paketom KRsKOLESOM možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh ostalih štirih občinah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.