Gorenjska
309 ogledov

KRsKOLESOM tudi pozimi

Mestna občina Kranj
Sistem KRsKOLESOM bo v letošnji sezoni prvič deloval neprekinjeno tudi v zimskem obdobju. Bodo pa v tem hladnem obdobju na voljo zgolj navadna kolesa. S tem želi Mestna občina Kranj še dodatno prispevati k razvoju trajnostne mobilnosti in ljudi spodbujati k večji uporabi nizkoogljičnega transporta in javnega prevoza.

Vožnja s kolesom je dobra rešitev tudi v času epidemije, ko javnega prevoza ni. Možnost okužbe pri uporabi sistema – ob doslednem razkuževanju rok pred in po uporabi kolesa – je sicer že na splošno precej manjša kot pri ostalih vrstah javnega prevoza, poleg tega kolesa in aparate redno razkužujejo. Bodo pa v tem tednu na varno pospravili vsa električna kolesa, saj baterija ne zdrži temperatur pod 0 stopinj Celzija, tako da vožnja z e-kolesi v tem obdobju ne bo možna.

 

V zimskem času pa ne bo deloval sistem Gorenjska.bike. Sistem za izposojo koles KRsKOLESOM v Mestni občini Kranj se je namreč v ta sistem letos povezal s še štirimi gorenjskimi občinami  - Jesenice, Naklo, Radovljica in Tržič. Tako je bila s paketom KRsKOLESOM možna izposoja kolesa in vožnja tudi po vseh ostalih štirih občinah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.