Minister Koritnik še premišljuje

Foto: Saša Despot Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.
Foto: Saša Despot Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.
Upravna enota (UE) Kranj je že od septembra brez načelnika, kot vršilka dolžnosti načelnice jo vodi mag. Renata Kozan. Z ministrstva za javno upravo so danes za Žurnal24 sporočili, da minister Boštjan Koritnik še ni sprejel končne odločitve.
Oglej si celoten članek

Z vprašanjem, ali so izvedli natečaj in v kateri fazi je zdaj, so nam iz službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za javno upravo odgovorili, da je posebna natečajna komisija za izbiro kandidata za načelnika UE Kranj s svojim delom že zaključila.

Oba prijavljena kandidata sta primerna

"Posebna natečajna komisija je 18. novembra 2020 s kandidatoma, ki sta se prijavila na razpis, opravila razgovora ter ugotovila, da oba izpolnjujeta pogoje in sta za razpisani položaj tudi primerna. O navedenem je komisija 23. novembra 2020 obvestila tudi ministra, ki je pristojen za imenovanje načelnika UE Kranj. Minister končne odločitve še ni sprejel," so navedli v odgovoru.

Upravna enota Kranj je tretja največja v državi in ima zaposlenih 79 javnih uslužbencev. V letošnjem letu je bila zlasti velikokrat v javnosti omenjena zaradi postopkov v zvezi s tujci iz držav, ki niso članice Evropske unije.

Na septembrski seji kranjskega mestnega sveta so tako denimo na predlog mestnega svetnika mag. Branka Grimsa sprejeli sklep, da bo Mestna občina Kranj pristojnemu ministru predlagala, naj odredi izredni inšpekcijski nadzor nad delom UE Kranj (in še drugih institucij) za zadnjih pet let in revizijo spornih postopkov.

Upravno enoto je do septembra letos vodil mag. Matjaž Dovžan, ki je bil prej direktor Urada za migracije v Direktoratu za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo.
Po Dovžanovem odhodu je bila za vršilko dolžnosti načelnice UE Kranj imenovana mag. Renata Kozan, ki je na UE Kranj vodila oddelek za notranje upravne zadeve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.