Gorenjska
912 ogledov

Minister Koritnik še premišljuje

Boštjan Koritnik Saša Despot Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.
Upravna enota (UE) Kranj je že od septembra brez načelnika, kot vršilka dolžnosti načelnice jo vodi mag. Renata Kozan. Z ministrstva za javno upravo so danes za Žurnal24 sporočili, da minister Boštjan Koritnik še ni sprejel končne odločitve.

Z vprašanjem, ali so izvedli natečaj in v kateri fazi je zdaj, so nam iz službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za javno upravo odgovorili, da je posebna natečajna komisija za izbiro kandidata za načelnika UE Kranj s svojim delom že zaključila.

Oba prijavljena kandidata sta primerna

"Posebna natečajna komisija je 18. novembra 2020 s kandidatoma, ki sta se prijavila na razpis, opravila razgovora ter ugotovila, da oba izpolnjujeta pogoje in sta za razpisani položaj tudi primerna. O navedenem je komisija 23. novembra 2020 obvestila tudi ministra, ki je pristojen za imenovanje načelnika UE Kranj. Minister končne odločitve še ni sprejel," so navedli v odgovoru.

Upravna enota Kranj je tretja največja v državi in ima zaposlenih 79 javnih uslužbencev. V letošnjem letu je bila zlasti velikokrat v javnosti omenjena zaradi postopkov v zvezi s tujci iz držav, ki niso članice Evropske unije.

Na septembrski seji kranjskega mestnega sveta so tako denimo na predlog mestnega svetnika mag. Branka Grimsa sprejeli sklep, da bo Mestna občina Kranj pristojnemu ministru predlagala, naj odredi izredni inšpekcijski nadzor nad delom UE Kranj (in še drugih institucij) za zadnjih pet let in revizijo spornih postopkov.

Upravno enoto je do septembra letos vodil mag. Matjaž Dovžan, ki je bil prej direktor Urada za migracije v Direktoratu za upravne notranje zadeve, migracije in naturalizacijo.
Po Dovžanovem odhodu je bila za vršilko dolžnosti načelnice UE Kranj imenovana mag. Renata Kozan, ki je na UE Kranj vodila oddelek za notranje upravne zadeve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.