Na Bledu policisti uspavali bika

Foto: arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Foto: arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so na Bledu v petek prestavljali bika, in sicer z javnega kraja na pašnik za ogrado. Pri tem prestavljanju so sodelovali policisti, gasilci in veterinarski inšpektor.
Oglej si celoten članek

Kot nam je danes pojasnil Bojan Kos s PU Kranj, so policisti dobili prijavo občana, da je bik spuščen na javnem kraju in bi lahko ogrozil okolico. Zaradi varnosti je policija uporabila uspavalo, gasilci pa so žival naložili na prikolico in jo odpeljali na ograjen pašnik.

Postopek proti lastniku bika še poteka. Na vprašanje, ali je običajno, da policija sodeluje pri tovrstnih selitvah za ograjo, pa je predstavnik za odnose z javnostjo na Policijski upravi Kranj odgovoril, da je bila policija navzoča zaradi zagotavljanja varnosti ljudi, premoženja, prometa in živali same ter tudi ugotavljanja morebitnih elementov nezakonitih ravnanj.
Sicer pa so na Prešernovi cesti na Bledu policisti v minulih treh dneh obravnavali še en primer, povezan z živalmi - zaenkrat še neznani storilec je poškodoval trak električnega pastirja.

Pes ugriznil psa

V Kranju pa policisti od petka naprej vodijo prekrškovni postopek proti neodgovornemu lastniku psa: njegov pes brez povodca je namreč na javnem kraju ugriznil drugega psa.

Še eno pasjo zgodbo so obravnavali policisti v Kranju tudi v nedeljo. Občan jih je namreč obvestil o psu brez lastnika na javnem kraju. Po poizvedovanju so ugotovili, kdo je lastnik. In hišnega ljubljenca so mu vrnili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 09:36 17. November 2020.

    Bik je očitno odkorakal na prostost , ker je nekdo poškodoval el. pastirja ! Vsaj tako je za razumeti članek …

  • 12:26 16. November 2020.

    A minister ni bil prisoten ob takšni nevarni akciji......

  • 09:40 16. November 2020.

    [ ... da so na Bledu v petek prestavljali bika, in sicer z javnega kraja na pašnik za ogrado. ] …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.