Gorenjska
6179 ogledov

Na Bledu policisti uspavali bika

bik arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
S Policijske uprave Kranj so sporočili, da so na Bledu v petek prestavljali bika, in sicer z javnega kraja na pašnik za ogrado. Pri tem prestavljanju so sodelovali policisti, gasilci in veterinarski inšpektor.

Kot nam je danes pojasnil Bojan Kos s PU Kranj, so policisti dobili prijavo občana, da je bik spuščen na javnem kraju in bi lahko ogrozil okolico. Zaradi varnosti je policija uporabila uspavalo, gasilci pa so žival naložili na prikolico in jo odpeljali na ograjen pašnik.

Postopek proti lastniku bika še poteka. Na vprašanje, ali je običajno, da policija sodeluje pri tovrstnih selitvah za ograjo, pa je predstavnik za odnose z javnostjo na Policijski upravi Kranj odgovoril, da je bila policija navzoča zaradi zagotavljanja varnosti ljudi, premoženja, prometa in živali same ter tudi ugotavljanja morebitnih elementov nezakonitih ravnanj.
Sicer pa so na Prešernovi cesti na Bledu policisti v minulih treh dneh obravnavali še en primer, povezan z živalmi - zaenkrat še neznani storilec je poškodoval trak električnega pastirja.

Pes ugriznil psa

V Kranju pa policisti od petka naprej vodijo prekrškovni postopek proti neodgovornemu lastniku psa: njegov pes brez povodca je namreč na javnem kraju ugriznil drugega psa.

Še eno pasjo zgodbo so obravnavali policisti v Kranju tudi v nedeljo. Občan jih je namreč obvestil o psu brez lastnika na javnem kraju. Po poizvedovanju so ugotovili, kdo je lastnik. In hišnega ljubljenca so mu vrnili.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 09:36 17.november 2020.

    Bik je očitno odkorakal na prostost , ker je nekdo poškodoval el. pastirja ! Vsaj tako je za razumeti članek . Vsaka rogata žival , tudi krava, oven , če nisi njen lastnik , je zelo nevarna . Bik pa ...prikaži več sploh , če ni lastnik zraven ali pa je samo na košti in ni od samega začetka na kmetiji !

  • sam1 12:26 16.november 2020.

    A minister ni bil prisoten ob takšni nevarni akciji......

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 09:40 16.november 2020.

    [ ... da so na Bledu v petek prestavljali bika, in sicer z javnega kraja na pašnik za ogrado. ] Nova prepoved hojsanja. 😂🤭 Lockdown velja za vse.