Na obisk k svojcem v dom le, ko je nujno

Foto: arhiv Dom Taber Stanovalke doma za starejše v Šmartnem v občini Cerklje na Gorenjskem. Fotografija je bila posneta januarja 2021.
Foto: arhiv Dom Taber Stanovalke doma za starejše v Šmartnem v občini Cerklje na Gorenjskem. Fotografija je bila posneta januarja 2021.
V domovih za starejše imajo v zadnjem obdobju spet več okužb z virusom covid-19. Kot smo že poročali, so zelo težke razmerev v DSO Preddvor, kjer so zaradi večjega števila okuženih stanovalcev in odsotnih zaposlenih za pomoč zaprosili tudi prostovoljce. Včeraj, v soboto, 29. januarja, so se poslabšale razmere tudi v Domu Taber v Šmartnem v občini Cerklje na Gorenjskem.
Oglej si celoten članek

V Domu Taber so imeli včeraj v rdeči coni nameščenih 13 stanovalcev, ki so bili pozitivni pri testiranju, ena stanovalka s covidom pa je bila sprejeta v bolnišnico. Zato so danes, v nedeljo, 30. januarja, izvedli testiranje prav vseh 156 stanovalcev. Direktorica Martina Martinčič je navedla, da so bili prav vsi negativni, obenem pa zaprosila svojce, da na obisk tudi v prihodnje prihajajo le v nujnih primerih. Zdržati moramo še čisto malo! je poudarila v obvestilu svojcem.

"Zaenkrat smo si malo oddahnili. A kaj, ko je že jutri lahko drugače. Moramo pa biti optimistični in naša želja je, da v roku enega tedna zaključimo s conami," nam je razložila.

Trenutno je v izolaciji 10 zaposlenih Doma Taber, od teh se štirje jutri, v ponedeljek, vračajo na delo. Zaradi izrednih razmer so v tem domu starejših reorganizirali delo v treh conah (rdeči, sivi in beli) ter uvedli 12-urni delovnik.

V Mestni občini Kranj presežen mejnik 5 tisoč

Po najnovejših podatkih Sledilnika covid-19 je v največji gorenjski občini, Mestni občini Kranj, aktivno okuženih 5088 prebivalcev (včeraj, v soboto, so jih potrdili s PCR testom kar 446 na novo).

V občini Škofja Loka je aktivno okuženih 2224 prebivalcev (včeraj kar 182 na novo pozitivnih).

Najslabše epidemiološke razmere pa ima trenutno na Gorenjskem po podatkih Sledilnika občina Gorenja vas - Poljane. V tej občini, ki ima zelo mlado prebivalstvo, je aktivno okuženih 745 prebivalcev (samo včeraj, v soboto, so okužbo z virusom covid potrdili s PCR testom pri 71-tih, predvčerajšnjim, v petek, pa pri 89-tih prebivalcih).

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.