Gorenjska
758 ogledov

Na obisk k svojcem v dom le, ko je nujno

arhiv Dom Taber Cerklje na Gorenjskem arhiv Dom Taber Stanovalke doma za starejše v Šmartnem v občini Cerklje na Gorenjskem. Fotografija je bila posneta januarja 2021.
V domovih za starejše imajo v zadnjem obdobju spet več okužb z virusom covid-19. Kot smo že poročali, so zelo težke razmerev v DSO Preddvor, kjer so zaradi večjega števila okuženih stanovalcev in odsotnih zaposlenih za pomoč zaprosili tudi prostovoljce. Včeraj, v soboto, 29. januarja, so se poslabšale razmere tudi v Domu Taber v Šmartnem v občini Cerklje na Gorenjskem.

V Domu Taber so imeli včeraj v rdeči coni nameščenih 13 stanovalcev, ki so bili pozitivni pri testiranju, ena stanovalka s covidom pa je bila sprejeta v bolnišnico. Zato so danes, v nedeljo, 30. januarja, izvedli testiranje prav vseh 156 stanovalcev. Direktorica Martina Martinčič je navedla, da so bili prav vsi negativni, obenem pa zaprosila svojce, da na obisk tudi v prihodnje prihajajo le v nujnih primerih. Zdržati moramo še čisto malo! je poudarila v obvestilu svojcem.

"Zaenkrat smo si malo oddahnili. A kaj, ko je že jutri lahko drugače. Moramo pa biti optimistični in naša želja je, da v roku enega tedna zaključimo s conami," nam je razložila.

Trenutno je v izolaciji 10 zaposlenih Doma Taber, od teh se štirje jutri, v ponedeljek, vračajo na delo. Zaradi izrednih razmer so v tem domu starejših reorganizirali delo v treh conah (rdeči, sivi in beli) ter uvedli 12-urni delovnik.

V Mestni občini Kranj presežen mejnik 5 tisoč

Po najnovejših podatkih Sledilnika covid-19 je v največji gorenjski občini, Mestni občini Kranj, aktivno okuženih 5088 prebivalcev (včeraj, v soboto, so jih potrdili s PCR testom kar 446 na novo).

V občini Škofja Loka je aktivno okuženih 2224 prebivalcev (včeraj kar 182 na novo pozitivnih).

Najslabše epidemiološke razmere pa ima trenutno na Gorenjskem po podatkih Sledilnika občina Gorenja vas - Poljane. V tej občini, ki ima zelo mlado prebivalstvo, je aktivno okuženih 745 prebivalcev (samo včeraj, v soboto, so okužbo z virusom covid potrdili s PCR testom pri 71-tih, predvčerajšnjim, v petek, pa pri 89-tih prebivalcih).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.