Naberete sadje in zelenjavo ter pustite denar

Foto: Miran Šubic
Foto: Miran Šubic
Test poštenja na Planjavi pri Šenčurju.
Oglej si celoten članek

Na Planjavo pridete iz kranjske strani najlažje tako, da zavijete z glavne ceste med Kranjem in Šenčurjem in najdete kmetijo Šušteršičevih. Tam so z jagodami začeli pred desetletji, seveda pa jim zemlja daje vse leto različno zelenjavo. Z njo pa je povezan test poštenja, ki ga opisujejo naše fotografije….

Foto: Spletna stran Planjava Kmetija

Na kratko: pridete, pogledate nabrano in pakirano, spustite denar v škatli, vzamete vrečko in odidete. Šušteršičevi verjamejo svojim kupcem, oskrba z zelenjavo pa je v času razsajanja virusa še kako dobrodošla. Najbolj pa so znani po jagodah, saj vam na spletni strani Planjave pokažejo, da so jih obirali in prodajali že pred 55 leti. »Tak način prodaje omogoča, da so odprti po ves dan in sproti prodajajo sveže nabrano. Zdi se mi, da ga ni med kupci, ki ne bi bil pošten in ne bi plačal cene, ki je napisana. Sama pridem redno, ker očitno prav zvesti kupci omogočajo obstoj in preživetje,« nam je zaupala sveža upokojenka iz okolice Kranja. Zaupati svojim kupcem – to je pri Šušteršičevih očitno pravilo, ki se obrestuje v tem, da jih mnogo pride redno po nakupih. Zdaj sta v ospredju motovilec in berivka…

Foto: Miran Šubic Kmetija Poljana Foto: Miran Šubic Kmatija Poljana

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.