Gorenjska
693 ogledov

Naberete sadje in zelenjavo ter pustite denar

Kmetija Poljana Miran Šubic
Test poštenja na Planjavi pri Šenčurju.

Na Planjavo pridete iz kranjske strani najlažje tako, da zavijete z glavne ceste med Kranjem in Šenčurjem in najdete kmetijo Šušteršičevih. Tam so z jagodami začeli pred desetletji, seveda pa jim zemlja daje vse leto različno zelenjavo. Z njo pa je povezan test poštenja, ki ga opisujejo naše fotografije….

Kmetija | Avtor: Spletna stran Planjava Spletna stran Planjava

Na kratko: pridete, pogledate nabrano in pakirano, spustite denar v škatli, vzamete vrečko in odidete. Šušteršičevi verjamejo svojim kupcem, oskrba z zelenjavo pa je v času razsajanja virusa še kako dobrodošla. Najbolj pa so znani po jagodah, saj vam na spletni strani Planjave pokažejo, da so jih obirali in prodajali že pred 55 leti. »Tak način prodaje omogoča, da so odprti po ves dan in sproti prodajajo sveže nabrano. Zdi se mi, da ga ni med kupci, ki ne bi bil pošten in ne bi plačal cene, ki je napisana. Sama pridem redno, ker očitno prav zvesti kupci omogočajo obstoj in preživetje,« nam je zaupala sveža upokojenka iz okolice Kranja. Zaupati svojim kupcem – to je pri Šušteršičevih očitno pravilo, ki se obrestuje v tem, da jih mnogo pride redno po nakupih. Zdaj sta v ospredju motovilec in berivka…

Kmetija Poljana | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic
Kmatija Poljana | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.