Nadhod nad nevarno cesto bo

Že več časa se v Kranju govori o izgradnji nadhoda pri trgovskem centru Planet na Planini. Gre namreč za zelo priljubljeno sprehajalno pot, na kateri pa številni cesto prečkajo na nevarnem delu državne ceste. Na kranjski občini pojasnjejo, da na projektu še vedno delajo.
Oglej si celoten članek

Pred leti je Mestna občina Kranj (MOK) vzpostavila novo asfaltirano kolesarsko pot nasproti trgovskega centra Planet. Pri tem je bi postavljen tudi semafor za prečkanje državne ceste, ki bi omogočil večjo varnost. Kljub temu pa se ta pot med prebivalci ni najbolj prijela. Ljudje namreč še naprej prečkajo cesto na mestu v bližini pokopališča, kjer so jo v večji meri tudi že včasih. Zato so se na MOK odločili, da bodo na tem mestu poskrbeli za večjo varnost s postavitvijo nadhoda, ki bo namenjen tako pešcem kot tudi kolesarjem.

Občina je projekt prijavila za sofinanciranje z evropskimi sredstvi. Odločitev o podpori naj bi bila znana ob koncu leta. Sicer pa je občina že pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje, tako da bi z deli lahko začeli takoj po odločitvi o sofinanciranju, torej spomladi prihodnje leto.

»Pridobili bomo sodoben nadhod, prilagojen pešcem, kolesarjem in invalidom na zelo nevarnem in prometnem odseku. Tam je bilo namreč v preteklosti že nekaj težkih prometnih nesreč, tudi s smrtnim izidom. Občani, predvsem okoliške strnjeno naseljene Planine, bodo končno imeli varno povezavo za pešce in kolesarje tako do razvijajoče se Poslovne cone Hrastje kot tudi do zelenih površin,« ob tem pravi župan Matjaž Rakovec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.