Gorenjska
2270 ogledov

Nadhod nad nevarno cesto bo

Že več časa se v Kranju govori o izgradnji nadhoda pri trgovskem centru Planet na Planini. Gre namreč za zelo priljubljeno sprehajalno pot, na kateri pa številni cesto prečkajo na nevarnem delu državne ceste. Na kranjski občini pojasnjejo, da na projektu še vedno delajo.

Pred leti je Mestna občina Kranj (MOK) vzpostavila novo asfaltirano kolesarsko pot nasproti trgovskega centra Planet. Pri tem je bi postavljen tudi semafor za prečkanje državne ceste, ki bi omogočil večjo varnost. Kljub temu pa se ta pot med prebivalci ni najbolj prijela. Ljudje namreč še naprej prečkajo cesto na mestu v bližini pokopališča, kjer so jo v večji meri tudi že včasih. Zato so se na MOK odločili, da bodo na tem mestu poskrbeli za večjo varnost s postavitvijo nadhoda, ki bo namenjen tako pešcem kot tudi kolesarjem.

Občina je projekt prijavila za sofinanciranje z evropskimi sredstvi. Odločitev o podpori naj bi bila znana ob koncu leta. Sicer pa je občina že pridobila pravnomočno gradbeno dovoljenje, tako da bi z deli lahko začeli takoj po odločitvi o sofinanciranju, torej spomladi prihodnje leto.

»Pridobili bomo sodoben nadhod, prilagojen pešcem, kolesarjem in invalidom na zelo nevarnem in prometnem odseku. Tam je bilo namreč v preteklosti že nekaj težkih prometnih nesreč, tudi s smrtnim izidom. Občani, predvsem okoliške strnjeno naseljene Planine, bodo končno imeli varno povezavo za pešce in kolesarje tako do razvijajoče se Poslovne cone Hrastje kot tudi do zelenih površin,« ob tem pravi župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.