Naval v Naklem, na Jezerskem razočaranje

Foto: Epa Fotografija je simbolična.
Foto: Epa Fotografija je simbolična.
V torek, 10. avgusta, se je mobilna ekipa Zdravstvenega doma Kranj, ki izvaja takoimenovano odprto cepljenje proti covidu-19, podala na teren: v načrtu so imeli najprej dveurno cepljenje nenaročenih v Naklem (od 11.30 do 13.30), nato pa še enourno cepljenje, prav tako nenaročenih, na Jezerskem (od 16. do 17. ure). Nepričakovano so imeli v Zdravstveni postaji Naklo izredno velik obisk.
Oglej si celoten članek

Kot so nam danes pojasnili iz službe za stike z javnostjo pri Zdravstvenem domu Kranj, so v Naklem v torek cepili 139 ljudi (za primerjavo, v Preddvoru so 5. avgusta prav tako v dveh urah cepili 71 ljudi). Cepljenje so zato podaljšali za pol ure, nato pa prekinili, ker so se morali pripraviti in oditi na Jezersko.

No, na Jezerskem pa manjše razočaranje: v določeni uri se je prišlo cepit v Zdravstveno postajo Jezersko le 19 ljudi. Res je, da je Jezersko zelo majhna občina in še, da je precepljenost že zdaj visoka: po podatkih NIJZ je tudi najvišja na Gorenjskem, so slab odziv komentirali iz službe za stike z javnostjo pri ZD Kranj.

Podatki, danes objavljeni na spletni strani NIJZ, so naslednji: v občini Jezersko se je z enim odmerkom doslej cepilo 52,4 odstotka občanov, z vsemi odmerki pa 47 odstotkov. V občini Naklo je prejelo en odmerek 47,5 odstotka občanov, vse pa 42,6 odstotka. V Mestni občini Kranj, ki ima identično precepljenost kot velja za Gorenjsko, je bilo doslej z enim odmerkom cepljenih 45,5 odstotka občanov, z vsemi pa 41,7 odstotka.

Najslabšo precepljenost na Gorenjskem imata občini Kranjska Gora in Gorenja vas - Poljane, navaja NIJZ.

Jutri v Šenčurju

Jutri, v petek, 13. avgusta, bo mobilna ekipa ZD Kranj dve uri v Šenčurju cepila vse, ki to želijo: nenaročene bodo cepili v Zdravstveni postaji Šenčur od 7.30 do 9.30. Današnji podatek o precepljenosti v občini Šenčur na spletni strani NIJZ pa pravi: z enim odmerkom cepiva je cepljenih 46,5 odstotka občanov, z vsemi pa 42,4. To pomeni, da so v Šenčurju zdaj malenkostno nad  gorenjskim povprečjem.   

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.