Gorenjska
1763 ogledov

Naval v Naklem, na Jezerskem razočaranje

Cepljenje Epa Fotografija je simbolična.
V torek, 10. avgusta, se je mobilna ekipa Zdravstvenega doma Kranj, ki izvaja takoimenovano odprto cepljenje proti covidu-19, podala na teren: v načrtu so imeli najprej dveurno cepljenje nenaročenih v Naklem (od 11.30 do 13.30), nato pa še enourno cepljenje, prav tako nenaročenih, na Jezerskem (od 16. do 17. ure). Nepričakovano so imeli v Zdravstveni postaji Naklo izredno velik obisk.

Kot so nam danes pojasnili iz službe za stike z javnostjo pri Zdravstvenem domu Kranj, so v Naklem v torek cepili 139 ljudi (za primerjavo, v Preddvoru so 5. avgusta prav tako v dveh urah cepili 71 ljudi). Cepljenje so zato podaljšali za pol ure, nato pa prekinili, ker so se morali pripraviti in oditi na Jezersko.

No, na Jezerskem pa manjše razočaranje: v določeni uri se je prišlo cepit v Zdravstveno postajo Jezersko le 19 ljudi. Res je, da je Jezersko zelo majhna občina in še, da je precepljenost že zdaj visoka: po podatkih NIJZ je tudi najvišja na Gorenjskem, so slab odziv komentirali iz službe za stike z javnostjo pri ZD Kranj.

Podatki, danes objavljeni na spletni strani NIJZ, so naslednji: v občini Jezersko se je z enim odmerkom doslej cepilo 52,4 odstotka občanov, z vsemi odmerki pa 47 odstotkov. V občini Naklo je prejelo en odmerek 47,5 odstotka občanov, vse pa 42,6 odstotka. V Mestni občini Kranj, ki ima identično precepljenost kot velja za Gorenjsko, je bilo doslej z enim odmerkom cepljenih 45,5 odstotka občanov, z vsemi pa 41,7 odstotka.

Najslabšo precepljenost na Gorenjskem imata občini Kranjska Gora in Gorenja vas - Poljane, navaja NIJZ.

Jutri v Šenčurju

Jutri, v petek, 13. avgusta, bo mobilna ekipa ZD Kranj dve uri v Šenčurju cepila vse, ki to želijo: nenaročene bodo cepili v Zdravstveni postaji Šenčur od 7.30 do 9.30. Današnji podatek o precepljenosti v občini Šenčur na spletni strani NIJZ pa pravi: z enim odmerkom cepiva je cepljenih 46,5 odstotka občanov, z vsemi pa 42,4. To pomeni, da so v Šenčurju zdaj malenkostno nad  gorenjskim povprečjem.   

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.