Ne tekmujte, koga bo prvega zasulo!

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Od sinoči je na Ljubelju postavljena opozorilna tabla z ograjo, naj se planinci in turni smučarji ne odpravljajo na Zelenico. Iz Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica v občini Tržič pa sporočajo, da je splošna nevarnost proženja snežnih plazov velika, in sicer četrte stopnje po petstopenjski evropski lestvici.
Oglej si celoten članek

Na območju Zelenice z okolico je včeraj na višini 1500 metrov zapadlo okoli 70 centimetrov novega snega. Sneženje je spremljal močan južni veter, ki je sneg prenašal in gradil zamete ter klože. Na delih je veter sneg spihal do ledene ploskve. V zavetrnih legah je ogromno napihanega snega.
"Planince pozivamo, naj ne tekmujejo, koga bo prvega zasulo, ampak naj počakajo na umiritev razmer. Nevarne so tudi planinske poti. Vse so prekrite s snegom, pod njim pa so zagotovo ostale tudi ledene ploskve, ki so nastane pred sneženjem, " sporočajo iz Tržiča in Policijske uprave Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.