Gorenjska
461 ogledov

Ne tekmujte, koga bo prvega zasulo!

Osebe na plazu, zaprta pot, Zelenica PU Kranj
Od sinoči je na Ljubelju postavljena opozorilna tabla z ograjo, naj se planinci in turni smučarji ne odpravljajo na Zelenico. Iz Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica v občini Tržič pa sporočajo, da je splošna nevarnost proženja snežnih plazov velika, in sicer četrte stopnje po petstopenjski evropski lestvici.

Na območju Zelenice z okolico je včeraj na višini 1500 metrov zapadlo okoli 70 centimetrov novega snega. Sneženje je spremljal močan južni veter, ki je sneg prenašal in gradil zamete ter klože. Na delih je veter sneg spihal do ledene ploskve. V zavetrnih legah je ogromno napihanega snega.
"Planince pozivamo, naj ne tekmujejo, koga bo prvega zasulo, ampak naj počakajo na umiritev razmer. Nevarne so tudi planinske poti. Vse so prekrite s snegom, pod njim pa so zagotovo ostale tudi ledene ploskve, ki so nastane pred sneženjem, " sporočajo iz Tržiča in Policijske uprave Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.