Nesreče pri Brezjah, v Škofji Loki in Kranju

Foto: PU Kranj Prometna nesreča Foto: PU Kranj Prometna nesreča
Gorenjski policisti so imeli danes zelo naporen dan, med 12. in 14. uro so namreč obravnavali kar tri prometne nesreče, v katerih sta bila poškodovana voznik avtomobila in pešec. Kot smo že poročali, je bil eno uro zaprt avtocestni odsek med priključkom Brezje in Peračico v smeri Ljubljane.
Oglej si celoten članek

Na gorenjski avtocesti sta najprej ob 12. uri trčila tovorno vozilo in osebni avtomobil. Okoliščine kažejo, da je za nesrečo kriv voznik avtomobila, ki je nepravilno menjal prometni pas. Voznik je poškodovan. Gorenjska avtocesta je bila za čas ogleda kraja nesreče zato zaprta.

Ob 13.20 je voznik z osebnim avtomobilom v Škofji Loki na prehodu za pešce trčil v pešca. Po podatkih policije je pešec lažje poškodovan.

Voznika avtobusa so rešili poklicni gasilci

Ob 14.10 uri pa je v Kranju na Kolodvorski cesti avtobus trčil v pročelje skladišča. Na avtobusu na srečo ni bilo potnikov, ukleščenega voznika pa so s tehničnim posegom iz avtobusa rešili kranjski poklicni gasilci. Po prvih podatkih policije voznik ni poškodovan, nastala je le materialna škoda. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Bodite pozorni pri Struževem

Na Zlatem Polju je na glavni cesti Kranj-Polica vzpostavljeno delovišče zaradi urejanja križišča za Struževo. Proti Polici je promet na krajšem delu speljan na kolesarsko pot. V smeri Police je vzpostavljena tudi prepoved za tovorna vozila nad 3,5 tone. Promet v obratni smeri normalno poteka po glavni cesti. Na območju delovišča je prepovedana uporaba kolesarske poti za pešce in kolesarje. Zanje je označen obvoz po drugi poti.

Na območju tega delovišča so policisti danes že opravljali kontrolo in opozarjali voznike, pešce ter kolesarje na upoštevanje prepovedi.

"Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil, varnim ravnanjem v prometu in defenzivni vožnji. Na cestah so v večjem številu tudi že motoristi in kolesarji. Pazite eden na drugega in varno souporabljajte prometne površine," je sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.