Gorenjska
5952 ogledov

Nesreče pri Brezjah, v Škofji Loki in Kranju

Prometna nesreča
1/2
PU Kranj Nesreča avtobusa v Kranju.
Gorenjski policisti so imeli danes zelo naporen dan, med 12. in 14. uro so namreč obravnavali kar tri prometne nesreče, v katerih sta bila poškodovana voznik avtomobila in pešec. Kot smo že poročali, je bil eno uro zaprt avtocestni odsek med priključkom Brezje in Peračico v smeri Ljubljane.

Na gorenjski avtocesti sta najprej ob 12. uri trčila tovorno vozilo in osebni avtomobil. Okoliščine kažejo, da je za nesrečo kriv voznik avtomobila, ki je nepravilno menjal prometni pas. Voznik je poškodovan. Gorenjska avtocesta je bila za čas ogleda kraja nesreče zato zaprta.

Ob 13.20 je voznik z osebnim avtomobilom v Škofji Loki na prehodu za pešce trčil v pešca. Po podatkih policije je pešec lažje poškodovan.

Voznika avtobusa so rešili poklicni gasilci

Ob 14.10 uri pa je v Kranju na Kolodvorski cesti avtobus trčil v pročelje skladišča. Na avtobusu na srečo ni bilo potnikov, ukleščenega voznika pa so s tehničnim posegom iz avtobusa rešili kranjski poklicni gasilci. Po prvih podatkih policije voznik ni poškodovan, nastala je le materialna škoda. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Bodite pozorni pri Struževem

Na Zlatem Polju je na glavni cesti Kranj-Polica vzpostavljeno delovišče zaradi urejanja križišča za Struževo. Proti Polici je promet na krajšem delu speljan na kolesarsko pot. V smeri Police je vzpostavljena tudi prepoved za tovorna vozila nad 3,5 tone. Promet v obratni smeri normalno poteka po glavni cesti. Na območju delovišča je prepovedana uporaba kolesarske poti za pešce in kolesarje. Zanje je označen obvoz po drugi poti.

Na območju tega delovišča so policisti danes že opravljali kontrolo in opozarjali voznike, pešce ter kolesarje na upoštevanje prepovedi.

"Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil, varnim ravnanjem v prometu in defenzivni vožnji. Na cestah so v večjem številu tudi že motoristi in kolesarji. Pazite eden na drugega in varno souporabljajte prometne površine," je sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.