Ni bil Microsoftova tehnična pomoč

Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Foto: Profimedia Fotografija je simbolična.
Policisti so včeraj obravnavali prijavo oškodovanke, da je neznanemu klicatelju iz tujine, ki se ji je predstavil kot računalniška tehnična pomoč, posredovala svoje podatke in mu omogočila oddaljen dostop do svojega računalnika.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Kranj so v zvezi s tem primerom navedli, da je oškodovanka sama ugotovila, da bi lahko šlo za zlorabo, zato je prevaro prijavila policiji.

Klicatelj se v takih in podobnih primerih običajno v slabi angleščini predstavi kot Microsoftova tehnična pomoč. Sogovorniku razloži, da nujno kliče zato, ker njegov računalnik javlja napake, ki naj bi bili posledica okužbe računalnika. Prava tehnična pomoč vas ne bo prosila za dostop do sistema in zato ga ne omogočite nikomur, svarijo s Policijske uprave Kranj.

Prav tako po telefonu ne posredujte vaših osebnih, bančnih in drugih občutljivih podatkov. Če pa ste goljufom že posredovali podatke o vaši kreditni kartici, nemudoma pokličite vašo banko in kartico blokirajte.

https://www.varninainternetu.si/klici-lazne-microsoftove-tehnicne-pomoci/

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.