Gorenjska
280 ogledov

Ni bil Microsoftova tehnična pomoč

Računalnik, ženska, splet, internet Profimedia Fotografija je simbolična.
Policisti so včeraj obravnavali prijavo oškodovanke, da je neznanemu klicatelju iz tujine, ki se ji je predstavil kot računalniška tehnična pomoč, posredovala svoje podatke in mu omogočila oddaljen dostop do svojega računalnika.

S Policijske uprave Kranj so v zvezi s tem primerom navedli, da je oškodovanka sama ugotovila, da bi lahko šlo za zlorabo, zato je prevaro prijavila policiji.

Klicatelj se v takih in podobnih primerih običajno v slabi angleščini predstavi kot Microsoftova tehnična pomoč. Sogovorniku razloži, da nujno kliče zato, ker njegov računalnik javlja napake, ki naj bi bili posledica okužbe računalnika. Prava tehnična pomoč vas ne bo prosila za dostop do sistema in zato ga ne omogočite nikomur, svarijo s Policijske uprave Kranj.

Prav tako po telefonu ne posredujte vaših osebnih, bančnih in drugih občutljivih podatkov. Če pa ste goljufom že posredovali podatke o vaši kreditni kartici, nemudoma pokličite vašo banko in kartico blokirajte.

https://www.varninainternetu.si/klici-lazne-microsoftove-tehnicne-pomoci/

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.