Nova bolnišnica na Gorenjskem je nacionalna prioriteta

Foto: Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Foto: Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Vlada je na včerajšnji dopisni seji v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025 uvrstila dva projekta, in sicer Negovalni dom covid-19 in Gorenjska regijska bolnišnica.
Oglej si celoten članek

Že dlje časa se na Gorenjskem pogovarjajo in razpravljajo, kje bi bilo najbolj smiselno, da bi stala regijska bolnišnica: na Jesenicah, v Kranju ali Radovljici. V zvezi s tem je bilo že več sestankov, na katerih so predstavljali prednosti in slabosti posamezne lokacije, a odločitev je v rokah financerja, to je Ministrstva za zdravje.

Kakorkoli, na spletni strani vlade so po včerajšnji odločitvi o uvrstitvi projekta Gorenjska regijska bolnišnica v načrt razvojnih programov zapisali, da je ocenjena vrednost naložbe 305.273.616 evrov z DDV. Vire financiranja bo v celoti zagotovilo Ministrstvo za zdravje. Predmet investicije je nova regijska bolnišnica s kapaciteto 600 postelj.
Namen investicije je, kot je zapisano v obrazložitvi, pridobitev prostorskih kapacitet, ki bodo omogočale vzpostavitev zahtevanega standarda za izvajanje in širjenje zdravstvene dejavnosti na sekundarnem nivoju. Z investicijo se bo izboljšala kakovost storitev in s tem posledično tudi zadovoljstvo uporabnikov storitev - pacientov. Glavni razlogi za investicijsko namero izhajajo iz nezmožnosti ustrezne širitve na obstoječi lokaciji Jesenic in razdrobljenosti programov oziroma dostopov do storitev zdravstvenega varstva v regiji.
Prioriteta zdravstvenega varstva mora biti težnja k obvladovanju hospitalizacij pacientov in iskanju drugih načinov za reševanje zdravstvenih problemov, kot sta preventiva in boljša oskrba v specialističnih ambulantah, kar bo posledično zmanjšalo in skrajšalo hospitalizacije pacientov, zato je izgradnja nove bolnišnice s 600 posteljami na Gorenjskem nacionalna prioriteta, so zapisali na spletni strani vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:06 14. April 2022.

    a ste si ogledal fotko na začetku članka. no le oglejte si jo... kje pristaja helikopter ? no kje ? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.