Gorenjska
6415 ogledov

Nova bolnišnica na Gorenjskem je nacionalna prioriteta

bolnišnica Jesenice Facebook Splošna bolnišnica Jesenice
Vlada je na včerajšnji dopisni seji v Načrt razvojnih programov za obdobje 2022-2025 uvrstila dva projekta, in sicer Negovalni dom covid-19 in Gorenjska regijska bolnišnica.

Že dlje časa se na Gorenjskem pogovarjajo in razpravljajo, kje bi bilo najbolj smiselno, da bi stala regijska bolnišnica: na Jesenicah, v Kranju ali Radovljici. V zvezi s tem je bilo že več sestankov, na katerih so predstavljali prednosti in slabosti posamezne lokacije, a odločitev je v rokah financerja, to je Ministrstva za zdravje.

Kakorkoli, na spletni strani vlade so po včerajšnji odločitvi o uvrstitvi projekta Gorenjska regijska bolnišnica v načrt razvojnih programov zapisali, da je ocenjena vrednost naložbe 305.273.616 evrov z DDV. Vire financiranja bo v celoti zagotovilo Ministrstvo za zdravje. Predmet investicije je nova regijska bolnišnica s kapaciteto 600 postelj.
Namen investicije je, kot je zapisano v obrazložitvi, pridobitev prostorskih kapacitet, ki bodo omogočale vzpostavitev zahtevanega standarda za izvajanje in širjenje zdravstvene dejavnosti na sekundarnem nivoju. Z investicijo se bo izboljšala kakovost storitev in s tem posledično tudi zadovoljstvo uporabnikov storitev - pacientov. Glavni razlogi za investicijsko namero izhajajo iz nezmožnosti ustrezne širitve na obstoječi lokaciji Jesenic in razdrobljenosti programov oziroma dostopov do storitev zdravstvenega varstva v regiji.
Prioriteta zdravstvenega varstva mora biti težnja k obvladovanju hospitalizacij pacientov in iskanju drugih načinov za reševanje zdravstvenih problemov, kot sta preventiva in boljša oskrba v specialističnih ambulantah, kar bo posledično zmanjšalo in skrajšalo hospitalizacije pacientov, zato je izgradnja nove bolnišnice s 600 posteljami na Gorenjskem nacionalna prioriteta, so zapisali na spletni strani vlade.

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 21:06 14.april 2022.

    a ste si ogledal fotko na začetku članka. no le oglejte si jo... kje pristaja helikopter ? no kje ? na urgenci ? malo morgen ! na parkirni hiši !!! in zdej povejte vi meni kako lahko taka velika parkirna ...prikaži več hiša stoji zraven tako male bolnice ? in čigava je ?? parkirno hišo zapret pa predelat v bolnico pa je... nova regijska bolnica. JJ in SDS bo pa naredu tunel iz AC to bolnice, namest tistega pod vršičem.

Sorodne novice