Nova vsebina za nekdanjo trgovsko šolo

Foto: BSC Kranj
Foto: BSC Kranj
V Kranju v zadnjem času precej investirajo v šolsko infrastrukturo. Tako je občina že pridobila evropska sredstva in začela z obnovo nekdanje gradbene šole v starem mestnem jedru, kjer bosta svoje prostore dobila Glasbena šola Kranj in Javni sklad za kulturne dejavnosti. Nove učilnice in telovadnica se obetajo Osnovni šoli Staneta Žagarja, začel pa se bo tudi postopek obnove nekdanje trgovske šole, ki bo postala podružnica Osnovne šole Jakoba Aljaža.
Oglej si celoten članek

Republika Slovenija je lani brezplačno prenesla lastništvo nekdanje trgovske šole na Mestno občino Kranj. V njej bodo po obnovi dodatni prostori za OŠ  Jakoba Aljaža. Teh namreč močno primanjkuje na območju vseh treh šolskih okolišev na Planini in s tem bodo kar precej rešili to težavo. S pogodbo se je občina obvezala, da bodo šolo najpozneje v petih letih dali v uporabo, sam objekt pa je tudi na seznamu za energetsko sanacijo.

ŠOLA Bivša "trgovska" v lasti občine

Potem ko je občina za obnovo gradbene šole pridobila nižje ponudbe od predvidenih, so sedaj del sredstev prenesli prav na obnovo nekdanje trgovske šole. »Del sredstev smo tako namenili za pripravo projektne dokumentacije. Naš načrt je, da bi v teh prostorih dobili novih 8 učilnic in razdelilnico hrane. Računamo, da bomo najprej začeli z energetsko obnovo, kjer bi pridobili evropska sredstva, prihodnje leto pa bi sledila celotna prenova. Otroci bi nato prostore lahko zasedli v šolskem letu 2023/24,« pojasnjuje kranjski župan Matjaž Rakovec.

V stavbi nekdanje kranjske trgovske šole sedaj deluje Kovačnica, ki pa jo bodo preselili v Podjetniški inkubator. Ta bo v prostorih nekdanjega sedeža kranjske poslovne enote Pošte Slovenije na Poštni ulici v starem Kranju. Kot smo že poročali, je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko tudi za ta projekt občini odobrila evropska sredstva, in sicer v višini 2,1 milijona evrov. Na 1750 kvadratnih metrih površine bo prostora za 80 delovnih mest za mlade podjetnike. Uredili bodo tudi večnamensko dvorano s 100 sedeži, sedem sejnih sob in 250 kvadratnih metrov skupnih prostorov.

PODJETNIŠTVO Za Kovačnico 2,1 milijona iz evropskega sklada

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.