Gorenjska
239 ogledov

Bivša "trgovska" v lasti občine

Nekdanja Trgovska šola KRANJ BSC Kranj
Mestna občina Kranj je storila pomemben korak na poti do novih prostorskih pridobitev za osnovnošolsko mladino. Postala je lastnica nekdanje trgovske šole na Župančičevi ulici v Kranju, v kateri bo po obnovi dodatne prostore dobila Osnovna šola Jakoba Aljaža.

Republika Slovenija je v teh dneh dokončala brezplačen prenos lastništva nekdanje trgovske šole na Mestno občino Kranj. "V njej bodo po obnovi dodatni prostori za osnovno šolo Jakoba Aljaža. Vemo, da jih primanjkuje na območju vseh treh šolskih okolišev na Planini in s tem bomo kar konkretno rešili to težavo. S pogodbo smo se obvezali, da bomo šolo najpozneje v petih letih dali v uporabo.Objekt je tudi na seznamu energetske sanacije," pojasnjuje kranjski župan Matjaž Rakovec.

V stavbi nekdanje kranjske trgovske šole sedaj deluje Kovačnica, ki pa jo bodo preselili v Podjetniški inkubator. Ta bo v prostorih nekdanjega sedeža kranjske poslovne enote Pošte Slovenije na Poštni ulici v starem Kranju. Ta teden je občina za preureditev prostorov pridobila gradbeno dovoljenje. V tem sklopu bodo postavili tudi dvigalo, ki bo obenem služilo vstopu v Mestno hišo gibalno oviranim ljudem. "Podjetniški inkubator bo sicer glavni podporni organ podjetništvu na Gorenjskem, poleg tega bo v stari Kranj privabil mlajšo podjetniško populacijo z veliko idejami, kar bo bistveno pripomoglo k bolj živahnemu v staremu Kranju in tudi h gospodarskemu zagonu starega mesta," pravi župan Rakovec.

Še ena kranjska šola bo dobila nove prostore

Mestna občina Kranj je že pridobila tudi pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo nove telovadnice, 6 novih učilnic in večnamenskega prostora na Osnovni šoli Staneta Žagarja, prav tako je za projekt pridobila ostalo zahtevano dokumentacijo za prijavo na sofinanciranje projekta iz evropskih in državnih sredstev. Tako bo v začetku tega meseca oddala popolno vlogo za sofinanciranje iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb. "Takoj po pridobitvi odločitve o podpori projektu in izboru izvajalca del bo Mestna občina Kranj pristopila k izvedbi investicije. Pričakujemo, da bomo z izvedbo del pričeli do sredine leta 2021, sama gradnja pa naj bi bila zaključena v letu dni," pojasnjuje župan Matjaž Rakovec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice