Obeta se nadgradnja sodelovanja

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Kranj je obiskala delegacija ameriškega mesta Colorado Springs.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Kranj in Colorado Springs sta lani sklenili sporazum o pobratenju. Sporazum sta predvsem podpisala zaradi priložnosti za sodelovanje na področju gospodarstva in športa. Kranjski župan Matjaž Rakovec se je tako v Ameriki že mudil lani, sedaj pa so obisk vrnili tudi Američani.

Poleg športne infrastrukture so si med tokratnim obiskom ogledali Kovačnico, kjer so jih s svojimi izdelki prepričali mladi kranjski podjetniki, srečali so se z ameriško veleposlanico, obiskali podjetja Goodyear, Iskraemeco in 3fs ter Gimnazijo Franceta Prešerna. Dijakinje in dijaki so namreč prejšnje leto sodelovali v programu Young Champion Ambassador, ki je bil prvi skupni projekt med Kranjem in Colorado Springsom, in tudi tokrat so jih kranjski srednješolci navdušili s predstavitvijo dosežkov.

Med tokratnim obiskom pa so nastale tudi nove ideje za povezovanje med mestoma. V bližnji prihodnosti se tako najverjetneje obeta nadgradnja sodelovanja in utrjevanje mednarodnih vezi s tem ameriškim mestom, v katerem je med drugim tudi sedež ameriškega olimpijskega in paraolimpijskega komiteja.

POVEZOVANJE Kranj se je pobratil s Colorado Springsom POVEZOVANJE Kranj dobiva še ameriškega brata – Colorado Springs

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.