Obtičala v bivaku pod Grintovcem, dramatično reševanje

Foto: Žurnal24 main bivak grintovec
Danes, v nedeljo, 15. januarja, ob pol dvanajstih so gorski reševalci prejeli obvestilo, da sta pod Grintovcem v občini Kamnik v bivaku Pavla Kemperla obtičala dva planinca.
Oglej si celoten članek

Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kamnik in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Helikopter je poletel z Brnika, a zaradi vremenskih razmer ni mogel posredovati. Na lokacijo so se zato kamniški gorski reševalci odpravili peš in planinca varno pospremili v dolino.

Foto: Žurnal24 main bivak grintavec

Bivak Pavla Kemperla je na nadmorski višini 2104 metrov in je eden najvišje ležečih bivakov v naših gorah.

Ena poškodovana in dva izgubljena

Na Gorenjskem so včeraj, 14. januarja, gorski reševalci posredovali dvakrat. Ob 11.50 si je v bližini mejnega prehoda Ljubelj, občina Tržič, pohodnica poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Tržič so poškodovanko na kraju oskrbeli ter jo v nadaljnjo oskrbo predali reševalcem Nujne medicinske pomoči Tržič.
Malo pred 18. uro pa so klic na pomoč dobili še gorski reševalci GRS Škofja Loka. Na pobočju Lubnika, občina Škofja Loka, sta se izgubila planinca. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so ju s pomočjo koordinat našli in ju pospremili v dolino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:10 15. Januar 2023.

    Predvsem nič ne izvemo, zakaj sta obtičala v bivaku. Kje sta bila, kam sta šla. A sta šla gor? Dol? …

  • 17:59 15. Januar 2023.

    Brez pameti se podajo v takem napovedanemu vremenu v gore. Reševalcem kopičijo muke znoja in odhod od domačih naj bo …

  • 17:29 15. Januar 2023.

    Sta računala na prevoz z helikopterjem brezplačno sam bo treba peš

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.