Organizirano kradle v trgovinah, vseh devet v priporu

Foto: Profimedia
Radovljiški kriminalisti so preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete s prejšnjega torka in zanje kazensko ovadili devet žensk iz ene od slovenskih regij. Za vseh devet, vse so slovenske državljanke, je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.
Oglej si celoten članek

Osumljenke, stare med 19 in 46 let, so na območju Bleda in Radovljice izvrševale tatvine v šestih prodajalnah. Delovale so kot organizirana združba. Odtujene  artikle so zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne.

Prvič so jih pri tatvini zalotili v torek, 23. novembra, na Bledu, kasneje isti dan pa še v Radovljici, kjer so jih tudi prijeli. V  prijetju je sodelovalo več  policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Vsem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim tudi vozila.

Med  preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge artikle v vrednosti nad 3000 evrov. Večina stvari je bila že vrnjena trgovcem.

Vse osumljenke so že bile obravnavane za tovrstna kazniva dejanja. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:23 29. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

  • 12:41 29. November 2021.

    Brazilke kradle na Gorenjskem

  • 11:09 29. November 2021.

    Nečakinje mame Elke iz Ambrusa

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.