Gorenjska
4947 ogledov

Organizirano kradle v trgovinah, vseh devet v priporu

trgovina voziček police konzerva
Radovljiški kriminalisti so preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete s prejšnjega torka in zanje kazensko ovadili devet žensk iz ene od slovenskih regij. Za vseh devet, vse so slovenske državljanke, je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Osumljenke, stare med 19 in 46 let, so na območju Bleda in Radovljice izvrševale tatvine v šestih prodajalnah. Delovale so kot organizirana združba. Odtujene  artikle so zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne.

Prvič so jih pri tatvini zalotili v torek, 23. novembra, na Bledu, kasneje isti dan pa še v Radovljici, kjer so jih tudi prijeli. V  prijetju je sodelovalo več  policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Vsem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim tudi vozila.

Med  preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge artikle v vrednosti nad 3000 evrov. Večina stvari je bila že vrnjena trgovcem.

Vse osumljenke so že bile obravnavane za tovrstna kazniva dejanja. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Komentarjev 4
 • Jean_Dawkins 15:23 29.november 2021.

  Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

 • rafo 12:41 29.november 2021.

  Brazilke kradle na Gorenjskem

 • Avatar bobnar53
  bobnar53 11:09 29.november 2021.

  Nečakinje mame Elke iz Ambrusa