Otrok padel v ferati

Foto: Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Foto: Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Na današnjo izredno lepo in toplo soboto se je na Gorenjskem zgodilo več gorskih nesreč. Dva ponesrečena je moral helikopter Slovenske vojske odpeljati v jeseniško bolnišnico.
Oglej si celoten članek

Kot navaja na spletni strani Uprava RS za zaščito in reševanje, je na poti na Storžič že pred 8. uro omedlela planinka. Gorski reševalci GRS Tržič so jo na klasičen način prenesli v dolino in nato predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči.

Sledilo je reševanje planinca, ki je okoli pol dvanajstih obnemogel na planini Ogradi na območju občine Bohinj. Gorski reševalci GRS Bohinj in združena ekipa GRS–HNMP so ga na kraju oskrbeli in nato z vojaškim helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Tretji klic na pomoč pa so reševalci prejeli nekaj minut pred 13. uro. Takrat se je v ferati Jerman, naselje Srednji Vrh, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodoval otrok. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in združena ekipa GRZS-HNMP so poškodovanega otroka na kraju oskrbeli in nato s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:34 30. Oktober 2022.

    ....mislijo na jeseniško mrtvašnico?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.