Gorenjska
34679 ogledov

Otrok padel v ferati

Vojaški helikopter, reševanje v gorah Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Na današnjo izredno lepo in toplo soboto se je na Gorenjskem zgodilo več gorskih nesreč. Dva ponesrečena je moral helikopter Slovenske vojske odpeljati v jeseniško bolnišnico.

Kot navaja na spletni strani Uprava RS za zaščito in reševanje, je na poti na Storžič že pred 8. uro omedlela planinka. Gorski reševalci GRS Tržič so jo na klasičen način prenesli v dolino in nato predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči.

Sledilo je reševanje planinca, ki je okoli pol dvanajstih obnemogel na planini Ogradi na območju občine Bohinj. Gorski reševalci GRS Bohinj in združena ekipa GRS–HNMP so ga na kraju oskrbeli in nato z vojaškim helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Tretji klic na pomoč pa so reševalci prejeli nekaj minut pred 13. uro. Takrat se je v ferati Jerman, naselje Srednji Vrh, občina Kranjska Gora, pri padcu poškodoval otrok. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in združena ekipa GRZS-HNMP so poškodovanega otroka na kraju oskrbeli in nato s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Komentarjev 1
  • Kmodri 16:34 30.oktober 2022.

    ....mislijo na jeseniško mrtvašnico?!