Park La Ciotat dobiva novo podobo

Foto: M. Ha. Obnova parka La Ciotat v Kranju
Foto: M. Ha. Obnova parka La Ciotat v Kranju
Mestna občina Kranj izvaja celovito prenovo Parka La Ciotat.
Oglej si celoten članek

Že nekaj časa v centru Kranja potekajo dela v parku La Ciotat, v katerem se nahaja spominsko obeležje mednarodnih sodobnikov Franceta Prešerna, najbolj znanega občana Kranja v zgodovini mesta. Pri tem urejajo sam park s spremembo poteka sprehajalnih poti. Ob tem ureditev vključuje še 90 metrov betonskih zidcev s približno 60 metri klopi v dveh nivojih s tlakovanjem z granitnimi kockami pred klopmi na najnižje nivoju in vodovodni priključek za pitnik. Dela bodo predvidoma zaključena sredi tega meseca. Celotno ureditev financira Mestna občina Kranj, in sicer s 96.000 evri.

Že nekaj časa pa se v Kranju govori tudi o vzpostavitvi največjega kranjskega mestnega parka Bleiweisovega parka. Ta se bo razprostiral na 7.500 kvadratnih metrih med Gosposvetsko ulico in Bleiweisovo cesto. V parku bodo uredili nove poti za pešce in kolesarje, ki bodo park razdelile na več delov. Glede na zasnovo bo park razdeljen na štiri enote, prilagojene obiskovalcem različnih starostnih skupin. V njem bodo otroško igrišče, razgiban betonski poligon za urbane športe, spomenik dr. Janeza Bleiweisa in mirni del parka. Projekt bo sofinanciran tudi s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer v višini dobrih 263.000 evrov. Za Bleiweisov park na kranjski občini pripravljajo javno naročilo za izbiro izvajalca. Časovnica pa se je, kot so sporočili z občine, nekoliko podaljšala zaradi dodatnega usklajevanja projektne dokumentacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.