Gorenjska
1300 ogledov

Park La Ciotat dobiva novo podobo

Obnova parka La Ciotat v Kranju M. Ha. Obnova parka La Ciotat v Kranju
Mestna občina Kranj izvaja celovito prenovo Parka La Ciotat.

Že nekaj časa v centru Kranja potekajo dela v parku La Ciotat, v katerem se nahaja spominsko obeležje mednarodnih sodobnikov Franceta Prešerna, najbolj znanega občana Kranja v zgodovini mesta. Pri tem urejajo sam park s spremembo poteka sprehajalnih poti. Ob tem ureditev vključuje še 90 metrov betonskih zidcev s približno 60 metri klopi v dveh nivojih s tlakovanjem z granitnimi kockami pred klopmi na najnižje nivoju in vodovodni priključek za pitnik. Dela bodo predvidoma zaključena sredi tega meseca. Celotno ureditev financira Mestna občina Kranj, in sicer s 96.000 evri.

Že nekaj časa pa se v Kranju govori tudi o vzpostavitvi največjega kranjskega mestnega parka Bleiweisovega parka. Ta se bo razprostiral na 7.500 kvadratnih metrih med Gosposvetsko ulico in Bleiweisovo cesto. V parku bodo uredili nove poti za pešce in kolesarje, ki bodo park razdelile na več delov. Glede na zasnovo bo park razdeljen na štiri enote, prilagojene obiskovalcem različnih starostnih skupin. V njem bodo otroško igrišče, razgiban betonski poligon za urbane športe, spomenik dr. Janeza Bleiweisa in mirni del parka. Projekt bo sofinanciran tudi s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer v višini dobrih 263.000 evrov. Za Bleiweisov park na kranjski občini pripravljajo javno naročilo za izbiro izvajalca. Časovnica pa se je, kot so sporočili z občine, nekoliko podaljšala zaradi dodatnega usklajevanja projektne dokumentacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.