Plečnik na Gorenjskem

Foto: Mirjam Pavlič Jožamurka, Begunje na Gorenjskem, paviljon, Jože Plečnik Foto: Mirjam Pavlič Bežkova vila, Kranj, Jože Plečnik
Gorenjska turistična zveza je ob 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika izdala knjižico z naslovom Plečnik na Gorenjskem. Gre za kulturni vodnik po Plečnikovi dediščini in tudi odlične nasvete turistom in vsem drugim, da pridobimo še več podatkov in s tem možnosti za zanimive obiske na Gorenjskem.
Oglej si celoten članek

Pri Gorenjski turistični zvezi je ideja o izidu Plečnikove dediščine zorela že od zadnje okrogle Plečnikove obletnice, je pojasnila avtorica knjižice Mirjam Pavlič, dolgoletna članica pri Gorenjski turistični zvezi.

"Na nas se je obračalo vse več študentov arhitekture in gradbeništva o načrtih in gradnji Bežkove vile v Kranju, kjer imata sedež Planinsko društvo Kranj in Gorenjska turistična zveza. In tako smo v tej knjižici predstavili Bežkovo vilo, eno najlepših hiš, narejenih po Plečnikovih načrtih, ki je kulturni spomenik lokalnega pomena. Ponosni smo, da je v njej toliko umetnin in da so se skozi vsa leta delovanja GTZ vse tudi ohranile," je dejala.

Foto: Mirjam Pavlič Bežkova vila, Kranj, Jože Plečnik

Avtorica Mirjam Pavlič je v publikaciji, ki predstavlja kulturni vodnik po Plečnikovi dediščini na Gorenjskem, opisala 19 gorenjskih krajev s 37 Plečnikovimi deli. Posvetila pa jo je vsem sedanjim in nekdanjim turističnim delavcem Gorenjske, združenim v Gorenjsko turistično zvezo.
Knjižica je izšla v nakladi 150 izvodov, za 20 evrov jo je mogoče tudi kupiti v Bežkovi vili v Kranju v prostorih Planinskega društva Kranj v času uradnih ur.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.