Po Joštu je lomastil medved

Foto: Profimedia
Sveti Jošt nad Kranjem je zelo priljubljena izletniška točka. V teh dneh pa so na poti opazili sledi medveda.
Oglej si celoten članek

Na Facebooku se je razširila vest o tem, da so pohodniki v teh dneh na poti na Jošta opazili medveda. Opažen naj bi bil na relaciji Bitnje-Planica-Jošt. Iz podobnih virov so tudi lovci zaznali, da so pohodniki na širšem območju Jošta srečali  medveda. "Pojavljanje medveda na tem območju je verjetno, je pa tudi redko in praviloma zgolj za kratek čas (dan  ali dva). Kaj več informacij oziroma podatkov o daljšem zadrževanju navedenega medveda na območju Jošta oziroma širše v lovišču Jošt-Kranj nimamo," je za Žurnal24 povedal Miran Hafner iz Lovske družine Jošt-Kranj.

Foto: Facebook

Iz lovske družine so ob tem še sporočili, da naj pohodniki v primeru, da bi srečali medveda, ohranijo mirnost. Naj ne vpijejo, ne bežijo, ne mahajo z rokami in se počasi zadenjsko umaknejo. "V primeru, da jih medved še ni opazil mu z govorjenjem, kašljanjem in podobnimi glasovi damo vedeti, da smo tam. Če v okolju hodimo relativno glasno medveda ne bomo srečali. Medved se bo podobnim glasovom hoje umaknil še preden ga bomo mi opazili. V območju kjer bi bil lahko medved prisoten je pomembno v  primeru deževnega vremena, mraka in podobnih razmer, ko bi nas žival teže zaznala, da po gozdu hodimo dovolj glasno, občasno zakašljamo ali zažvižgamo, v temi pa uporabljamo baterijsko svetilko. Pse imejmo pripete na jermen oziroma vrvico," so še zapisali v Lovski družini Jošt-Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:58 19. November 2020.

    In pol se z belim kombijem,polnim bonbonov za otroke...,mimo pripelje star svizec in zavije čokolado.

  • 22:02 18. November 2020.

    Kaj panicarite zaradi medvedka. Toliko skode,kot jo je jajo naredu slovenceljnom (ki so ostali brez sihtov) jo vsi medvedki v …

  • 18:03 18. November 2020.

    kranjčane skrbi tale medvedek, lepo ga pobožajte, pa kakšno dobroto v gobček , potem bo še tačko dal ... ja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.