Gorenjska
9226 ogledov

Po Joštu je lomastil medved

Medved
Sveti Jošt nad Kranjem je zelo priljubljena izletniška točka. V teh dneh pa so na poti opazili sledi medveda.

Na Facebooku se je razširila vest o tem, da so pohodniki v teh dneh na poti na Jošta opazili medveda. Opažen naj bi bil na relaciji Bitnje-Planica-Jošt. Iz podobnih virov so tudi lovci zaznali, da so pohodniki na širšem območju Jošta srečali  medveda. "Pojavljanje medveda na tem območju je verjetno, je pa tudi redko in praviloma zgolj za kratek čas (dan  ali dva). Kaj več informacij oziroma podatkov o daljšem zadrževanju navedenega medveda na območju Jošta oziroma širše v lovišču Jošt-Kranj nimamo," je za Žurnal24 povedal Miran Hafner iz Lovske družine Jošt-Kranj.

 | Avtor: Facebook Facebook

Iz lovske družine so ob tem še sporočili, da naj pohodniki v primeru, da bi srečali medveda, ohranijo mirnost. Naj ne vpijejo, ne bežijo, ne mahajo z rokami in se počasi zadenjsko umaknejo. "V primeru, da jih medved še ni opazil mu z govorjenjem, kašljanjem in podobnimi glasovi damo vedeti, da smo tam. Če v okolju hodimo relativno glasno medveda ne bomo srečali. Medved se bo podobnim glasovom hoje umaknil še preden ga bomo mi opazili. V območju kjer bi bil lahko medved prisoten je pomembno v  primeru deževnega vremena, mraka in podobnih razmer, ko bi nas žival teže zaznala, da po gozdu hodimo dovolj glasno, občasno zakašljamo ali zažvižgamo, v temi pa uporabljamo baterijsko svetilko. Pse imejmo pripete na jermen oziroma vrvico," so še zapisali v Lovski družini Jošt-Kranj.

Komentarjev 4
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:58 19.november 2020.

    In pol se z belim kombijem,polnim bonbonov za otroke...,mimo pripelje star svizec in zavije čokolado.

  • Avatar ovca
    ovca 22:02 18.november 2020.

    Kaj panicarite zaradi medvedka. Toliko skode,kot jo je jajo naredu slovenceljnom (ki so ostali brez sihtov) jo vsi medvedki v vananistanu niso sposobni narediti v 10 zivljenjih.

  • Avatar praufo
    praufo 18:03 18.november 2020.

    kranjčane skrbi tale medvedek, lepo ga pobožajte, pa kakšno dobroto v gobček , potem bo še tačko dal ... ja priden medvedek ... no če pa pomotoma odgrizne kakšno roko al kaj več , pa nič hudga ... naši kirurgi ...prikaži več imajo rezervih delov malo morje ... celega frankenštajna bi lahko sestavl, ni panike, vse se dobi