Po obvoznici mimo Vodic stekel promet

Foto: Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo Vodice, obvoznica, cesta, promet Foto: Fb Info Pot Vodice, obvoznica, cesta, promet
Po novi obvoznici mimo Vodic je danes ob 15. uri stekel promet. Obvoznica, dolga okoli 2,3 kilometra, bo po pojasnilih direkcije za infrastrukturo bistveno izboljšala pretočnost, prometno varnost in dostop zgornjega dela osrednje Slovenije na avtocestno omrežje ter vzpostavila hitrejšo povezavo med štajerskim in gorenjskim avtocestnim krakom.
Oglej si celoten članek

Zaradi največje naravne katastrofe, ki je Slovenijo prizadela v začetku avgusta, so se na ministrstvu za infrastrukturo odločili, da danes zaradi drugih prednostnih nalog ne bo uradnega dogodka na novi obvoznici.

Gradbena dela so obsegala izgradnjo obvoznice s štirimi semaforiziranimi štirikrakimi križišči. Za višjo raven prometne varnosti so v križiščih uredili prečkanje kolesarjev in pešcev, je objavila direkcija za infrastrukturo.

Dela so obsegala še izvedbo deviacij treh odsekov regionalnih cest (Zbilje-Vodice, Vodice-Moste in Vodice-Šmartno) in občinske ceste Franca Seška, delno ureditev avtocestnega priključka Vodice, izvedbo dveh škatlastih prepustov, regulacijo dveh potokov, protihrupno zaščito, ureditev odvodnjavanja ceste s tremi zadrževalnimi in čistilnimi bazeni ter prestavitev obstoječih komunalnih vodov.

Foto: Fb Info Pot Vodice, obvoznica, cesta, promet

Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 6,95 milijona evrov, od tega je direkcija zagotovila 5,88 milijona evrov, Dars skoraj 600.000 evrov, Občina Vodice pa dobrih 470.000 evrov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:32 21. Avgust 2023.

    Upam, da zdaj ne bo trajalo 10 let, da jo podaljšajo še tistih par kilometrov do mengeške obvoznice in tako …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.